#noutăți e-Transport

Amânarea sancțiunilor pentru netransmiterea coordonatelor GPS până la 1 ianuarie 2025

03.09.2024

Amânarea sancțiunilor pentru netransmiterea coordonatelor GPS până la 1 ianuarie 2025

După discuțiile cu mediul de afaceri, Ministerul Finanțelor și ANAF anunță toți operatorii economici că prevederile art. 13^1 lit. d)1 și e) din OUG nr. 41/2022, care se referă la netransmiterea coordonatelor GPS în sistemul e-Transport, vor fi aplicate doar începând cu 1 ianuarie 2025.

Decizia a fost luată ca răspuns la solicitările operatorilor economici, oferindu-le astfel timpul necesar pentru implementarea și testarea completă a sistemelor interne, în conformitate cu cerințele RO e-Transport. Se dorește ca această tranziție să fie cât mai eficientă pentru toți operatorii implicați, astfel încât aceștia să se conformeze reglementărilor legale fără riscul de a primi sancțiuni.

Operatorii de transport rutier sunt obligați să asigure transferul constant al datelor de poziționare a vehiculului, pe întreaga durată a traseului de transport al bunurilor supuse monitorizării prin RO e-Transport.

Pentru monitorizarea transporturilor de bunuri și colectarea de date din sistemele de poziționare GPS, SmartTAX pune la dispoziție modulul e-Transportator.

Contactați consultanții noștri pentru mai multe detalii folosind formularul de contact.

 

Alte articole e-Transport

e-Transport SmartTAX v2

e-Transport SmartTAX v2

09.08.2024

Funcționalitățile modulului e-Transport SmartTAX au fost actualizate și extinse pentru a răspunde atât ultimelor modificări legislative cât și diferitelor [... mai mult]